Leo Koivula leokoivula@gmail.com Puh. 040 5236778

Uutiset

16.3.2019Tavoitteet 2019 EduskuntavaaleissaLue lisää »22.4.2018Poliittinen kenttä muutoksessaLue lisää »3.12.2016Torinalusparkki ja GuggenheimLue lisää »

Uusimmat kuvat

koivula_leo_merkki
uncle_sam
leo_koivula_2
Cantitores 15-v juhlakonsertti
Lehijärvi 19.03.2013
Astronautti Leo
Hollola 12.01.2013
Hollolan seurakuntatalo 12.01.2013

Poliittinen kenttä muutoksessa

22.04.2018

Suomen poliittinen kenttä kaipaa muutosta toimintatapoihinsa sekä puolueasetelmiin.

Perussuomalaisista lähti yksi liikehdintä kun puolueen jäsenet eivät enää kokeneet olevansa yhteisellä asialla ja näin perussuomalaisista irtautui Sininen tulevaisuus.

Paavo Väyrynen perusti Kansalaispuolueen ja hyvin nopeasti puolue jakautui kahteen osaan, joista toista osaa johti Paavo Väyrynen ja toista Sami Kilpeläinen yhdessä Pia Katteluksen kanssa. Mikä tilanne nyt loppujen lopuksi on kun Väyrynen on erotettu puolueesta, sitten hän erosi itse ja sitten hän kertoikin jatkavansa Kansalaispuolueessa. Tilanne on hieman epäselvä.

Väyrynen oli myös tavaoittelemassa Keskustapuolueen puheenjohtajuutta. Kaiken tapahtuneen jälkeen hän kertoi luopuvansa puheenjohtajaehdokkuudesta.

Hämeen Sanomien toimittaja Anita Simola kirjoittaa, että toden totta, Väyrynen oli Lahden keskustan puoluevaltuuston kokouksessa, mutta hän ei varastanut show'ta kokouksessa. Hän ei liioin istunut puoluejohdon vieressä, vaan hiukan taaempana, vaikka kunniapuheenjohtaja onkin. Väyrynen elättelee toiveita, että hänestä tulisi puoluevaltuuston puheenjohtaja. Siinä hän voisi vaikuttaa vaalivalmisteluihin ja mahdollisiin hallitusneuvotteluihin. Pääsy nuijan varteen on hankalaa. Puoluevaltuuston puheenjohtajan valitsee puoluevaltuusto. Pohjois-Pohjanmaan piiri on esittänyt, että puheenjohtaja valittaisiin jatkossa puoluekokouksessa. Väyrynen laskee, että hänet voitaisiin kruunata jo kesäkuun puoluekokouksessa. Jos tahtoa riittää, niin uudet säännöt, voitaisiin tarkastuttaa ennakkoon. Tällaista tahtoa tuskin löytyy. Sääntömuutoksista keskustellaan puoluekokouksessa sunnuntaina. Henkilövalinnat on nuijittu pöytään edellispäivänä lauantaina.

Ei siis onnistu Paavon paluu helposti. Väyrynen kuuluu perustamaansa kansalaispuolueeseeseen, jonka kanssa asiat menivät jo solmuun. Jos puoluevaltuuston johtopesti ei aukene, Väyrynen  kertoo jatkavansa Kansalaispuolueessa.

Päämisteri Sipilälle ( kesk. ) Väyrysen ilmoitus vetäytyä puheenjohtajakisasta oli varmasti helpotus. Mutta mistä kaikesta miehet keskustelivat  Kesärannassa tunnin ajan ? Ja miksi Väyrynen luovutti ? Odotamme vastauksia.

Lauantaina 21.4.2018 selvisi, että Kokoomuksesta eronnut kansanedustaja Harry Hjallis Harkimo oli ollut mukana perustamassa Liike Nyt -nimistä liikettä. Liike Nyt -operaatio julkistettiin lauantaina Ylen TV 1:n Ykkösaamu -ohjelmassa.

Mä haluan uudistaa politiikkaa, sitä tehdään vanhanaikaisesti. Nyt tarvitaan uusia elementtejä, Harkimo sanoi. Hänen mukaansa Suomessa politiikkaa hoitaa liian pieni klikki. Verkkosivujen mukaan uuden liikkeen neljä yhteistä periaatetta ovat nämä: Jokaisesta on pidettävä huolta, markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kunhan säännöt on reilut, ilmastonmuutos on totta ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla ja yrittäjyys on tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa.

Uskon, että toimintakulttuurin muutos ja ihmisten osallistuminen on jo olemassa olevien puolueiden tavoitteissa. Jos ihmiset saadaan kiinnostumaan poliittisesta kulttuurista, se on kaikille hyvä asia.

Liike Nyt ei ole puolue, vaan verkkoalusta , jossa voidaan työstää asioita jopa tuhansien ihmisten kanssa.

Päämisteri Juha Sipilä sanoo, että varmasti joku kokee sellaista tunnetta, että ulkopuolelta satelee liikaa asiantuntemusta ja ettei voi itse vaikuttaa asioihin. Harkimo on tervetullut keskustaan opintomatkalle katsomaan, miten meillä tehdään asioita ja ohjelmatyötä. Asialistoista päättää oma porukka.

Nyt sitten mielenkiinnolla seuraamme, mihin nämä kaikki liikehdinnät ja ideat johtavat.

16.03.2019Tavoitteet 2019 Eduskuntavaaleissa
22.04.2018Poliittinen kenttä muutoksessa
03.12.2016Torinalusparkki ja Guggenheim
29.06.2014Joogasta tuli ammatti
10.04.2014Oliko Jeesuksella vaimo ?
30.10.2013Meditaatio muuttaa aivojen fyysistä rakennetta ja parantaa muistia
23.08.2013Tällaistako on taivaassa ?
04.08.2013Meditaatio, homeopatia ja akupunktio vaarassa
18.07.2013Vuorisen rakkauskirje Räsäsen Päiville
27.03.2013Aivot ja supertietokone

Siirry arkistoon »