Leo Koivula leokoivula@gmail.com Puh. 040 5236778

Uutiset

16.3.2019Tavoitteet 2019 EduskuntavaaleissaLue lisää »22.4.2018Poliittinen kenttä muutoksessaLue lisää »3.12.2016Torinalusparkki ja GuggenheimLue lisää »

Uusimmat kuvat

koivula_leo_merkki
uncle_sam
leo_koivula_2
Cantitores 15-v juhlakonsertti
Lehijärvi 19.03.2013
Astronautti Leo
Hollola 12.01.2013
Hollolan seurakuntatalo 12.01.2013

Arkkienkeli Metatron

Maanantai 3.12.2012 klo 16:08

Kommentoi kirjoitusta.

YK-sotilaiden Litani vala

Perjantai 16.11.2012 klo 18:13

Asemalla 9-47A on meneillään Litani-vala uusille tulokkaille. (Vala oikeuttaa kantaa sinistä barettia) 5/2000.

Kommentoi kirjoitusta.

Virantoimitusta koskevat säännökset

Perjantai 16.11.2012 klo 18:01

1.2 Virantoimitusta koskevat säännökset

5. Poliisilain 7 §:n 1 momentin mukaan poliisimiehellä on tehtäväänsä suorittaessaan koko maassa tässä tai muussa laissa säädetyt valtuudet. Hallituksen esityksessä (HE 57/1994) on todettu poliisivaltuuksien osalta, että poliisivaltuudet ovat poliisin tehtävien hoitamista varten voimassa poliisimiehen työ- ja vapaa-ajasta tai vuosilomasta riippumatta koko sen ajan, jonka hän toimii poliisimiesvirassa. Poliisivaltuuksia käyttäessään poliisimies on mahdollisesta vapaa-ajastaan tai vuosilomastaan riippumatta virantoimituksessa.

6. Poliisilain 2 §:n 1 momentin mukaan poliisin on toimittava asiallisesti ja puolueettomasti sekä sovinnollisuutta edistäen. Poliisiasetuksen 13 §:n 2 momentin mukaan poliisimiehen on virassa ja yksityiselämässään käyttäydyttävä siten, ettei poliisin arvo siitä kärsi. Valtion virkamieslain 14 §:n 2 momentin mukaan virkamiehen on käyttäydyttävä asemansa ja tehtäviensä edellyttämällä tavalla. Oikeuskirjallisuudessa (Helminen-Kuusimäki-Salminen, Poliisioikeus s. 333) on edellä mainittujen säännösten osalta todettu, että virkamieslaki asettaa kaikille valtion virkamiehille velvollisuuden asianmukaiseen käyttäytymiseen. Säännöksellä on merkitystä esimerkiksi asiakaspalvelussa ja muutoinkin suhteessa yleisöön. Virkamiehen kielenkäyttö ei saa olla loukkaavaa tai sopimatonta.

7. Apulaisoikeuskansleri (17/50/02) on käräjätuomarin käyttäytymistä koskevassa ratkaisussaan todennut, että valtion virkamieslain 4 luvun 14 §:n 2 momentin mukaan virkamiehen tulee käyttäytyä asemansa ja tehtävänsä edellyttämällä tavalla. Epäasiallinen ja loukkaava käyttäytyminen on lainkohdan vastaista riippumatta siitä, onko virkamiehellä ollut loukkaamistarkoitus vai ei.

Kommentoi kirjoitusta.

Kadettilupaus

Perjantai 16.11.2012 klo 17:50Kadettilupaus on lupaus, jonka Kadettikoulussa opiskelevat kadetit antavat liittyessään virallisesti kadettikuntaan. Lupauksessa he sitoutuvat upseerikunnan arvomaailmaan. Tämän lisäksi he ovat vannoneet aiemmin varusmiespalveluksessa sotilasvalan ja tulevat myöhemmin vannomaan yleisen virkavalan. Kadettilupauksen antamisen jälkeen kadetti hyväksytään jäseniksiKadettitoverikuntaan (ent. Kadettioppilaskunta).

Constantem decorat honor  = Kunnia kestävän palkka

Lupauksen teksti on:

Kadettilipun, sotilaan korkeimpien hyveiden, uskollisuuden ja miehuuden, kunnian ja toveruuden vertauskuvan edessä minä lupaan uhrata työni ja elämäni Isänmaalle. Kadettiaikanani ja sen jälkeen olkoon tunnukseni Suomen vapaus ja kansamme onni. Isien sankarimuisto säilyköön minulle pyhänä, ja sotilaan kunnia olkoon toimintani johtotähti. Ajatukseni ja tekojeni kannustimet ja tavoitteet olkoot aina ylevät ja jalot. En karta työtä, en taistelua, en kärsimyksiä, en kuolemaa tämän lupauksen lunastamiseksi. Auttakoon Jumala minua olemaan kestävä kunnian tiellä.

Olen itse antanut tämän lupauksen Kadettikoulussa 25.11.1981
Kadetti Koivula LJ

1 kommentti .

Sarjakuva Jouko

Lauantai 20.10.2012 klo 19:20

Kommentoi kirjoitusta.

Johanneksen ilmestys

Maanantai 15.10.2012 klo 16:54

Kommentoi kirjoitusta.

Ihan metsässä ollaan

Maanantai 15.10.2012 klo 13:29

Kommentoi kirjoitusta.

Lokakuun metsästys

Lauantai 6.10.2012 klo 22:27

Elokuvan juliste

Lokakuun 28. metsästys on käynnissä. Jännitysnäytelmä alkaa tiivistyä ja on tulossa uusia juonen paljastuksia. Alus on matkalla kohti määränpäätään. Pystyykö kukaan enää estämään tavoitteen saavuttamista ? Hallitus seuraa herkeämättä tapahtumien kulkua.

Kommentoi kirjoitusta.

Kateus

Lauantai 6.10.2012 klo 16:26

Kommentoi kirjoitusta.

Etsintäkuulutus

Lauantai 22.9.2012 klo 21:54

Kommentoi kirjoitusta.

Kuka minä olen ?

Lauantai 22.9.2012 klo 21:41

Kommentoi kirjoitusta.

Pidä huoli omista asioistasi !

Maanantai 17.9.2012 klo 17:37 - Leo Koivula

Kuntavaalit 28.10.2012

Ennakkoäänestys kotimaassa 17.- 23.10 ja ulkomailla 17.- 20.10

Kuinka monta lääkäriä on terveyskeskuksessa ? Mitä päivähoito maksaa ? Onko nuorille tekemistä ? Juodaanko puhdasta vettä ? Mitä koulussa on ruuaksi ? Kuka hoitaa vanhukset ?

Sinä päätät, kuka päättää.

Kaikki yhteen ääneen.

Tulevaisuus on sinun käsissäsi !

http://www.kuntavaalit.fi/Sivut/default.aspx

Kommentoi kirjoitusta.

SPJL

Sunnuntai 16.9.2012 klo 23:33

Kommentoi kirjoitusta.

Neljän kopla

Perjantai 14.9.2012 klo 23:43

Häme  | 

Neljän kopla eli Pro Hämeenlinna kokosi voimansa kuntavaaleihin

Neljä poliittista pienryhmää lähtee yhteisvoimin haastamaan vaaleissa Hämeenlinnan kunnallispoliittisen sosialidemokraatit - kokoomus akselin.

Perusuomalaisten Antero Niemelä, Vasemmistoliiton Ritva Oinonen, Kristillisdemokraattien Teija Arvisson ja Keskustan Hannu Kärpänen löysivät toisensa jo kevättalvella 2012 Hämeenlinnassa.
Pro Hämeenlinna on Perussuomalaiset, Vasemmistoliitto, Kristillisdemokraatit ja Suomen KeskustaKuva: Yle/ Kari Mustonen

Suomen Keskusta, Perussuomalaiset, Vasemmistoliitto ja Suomen Kristillisdemokraatit ovat muodostaneet Pro Hämeenlinna -koalition. Keskustan Hannu Kärpänen, Vasemmistoliiton Ritva Oinonen, Perussuomalaisten Antero Niemelä ja Kristillisdemokraattien Teija Arvidsson vakuuttavat nousevansa syksyn kuntavaaleissa Hämeenlinnan suurimmaksi ryhmäksi.

Keskustan Hannu Kärpänen arvioi, että ryhmä voisi kerätä kaksikymmentä tai jopa 21 valtuustopaikkaa Hämeenlinnan 59-paikkaisesta valtuustosta.

Syksyn vaaleissa kukin pienpuolue menee vaaleihin silti omilla listoillaan, mutta pienryhmät muodostavat vaalien jälkeen teknisen vaaliliiton varmistaakseen edustuksensa lautakunnissa ja kaupunginhallituksessa. Ryhmiä huolestuttaa etenkin Hämeenlinnan kunnallistalouden huono tila, tilaaja-tuottaja mallin soveltaminen sekä suurimpien ryhmien sosialidemokraattien ja kokoomuksen ylivalta päätöksenteossa.

Pro Hämeenlinna koalitio houkutteli pitkin talvea mukaansa myös Hämeenlinnan vihreitä. Nämä eivät kuitenkaan lähteneet, vaan menevät vaaleihin omana listanaan. Vihreät sanovat katsovansa vaalien jälkeen tilanteen uudelleen, ja tarvittaessa liittoutuvansa vaikutusvaltansa varmistamiseksi. Lähimmät kumppanit vihreille ovat Kokoomus tai SDP. Perussuomalaiset puolestaan tuntuvat vihreistä niin eri aatemaailmaa edustavilta, että samaan koalitioon ei mahduta.  

Kommentoi kirjoitusta.

Motiivi äänestää

Perjantai 14.9.2012 klo 22:57

Kaksi viidesosaa haluaa näpäyttää kuntavaaleissa

Torstai 13.9.2012 klo 16.35


Suomalaisista 39 prosenttia menee kuntavaaleissa äänestämään siksi, että haluaa antaa näpäytyksen nykyiselle menolle.

64 prosenttia äänestysikäisistä sanoo, että aikoo varmasti äänestää kuntavaaleissa.
64 prosenttia äänestysikäisistä sanoo, että aikoo varmasti äänestää kuntavaaleissa. (HARRI EKHOLM)

OTA KANTAA

Oletko saanut tarpeeksi tietoa puolueiden kannoista?

61%
39%
Ääniä 1194

KESKUSTELE

Mitkä asiat vaikuttavat äänestyspäätökseesi kuntavaaleissa?

Äänestämisellään haluavat protestoida etenkin keski-ikäiset, heikosti koulutetut ja perussuomalaisten kannattajat, selviää TNS Gallupin tekemästä puoluebarometrista.

Äänestysvarmuus näyttäisi lokakuun lopussa järjestettävissä vaaleissa olevan suurempi kuin neljä vuotta sitten. Nyt 64 prosenttia äänestysikäisistä sanoo, että aikoo varmasti äänestää kuntavaaleissa.

Keskustan äänestäjät tekevät yleisimmin äänestyspäätöksen paikallisten asioiden ja päättäjien innoittamana. Sen sijaan perussuomalaisten tukijoissa on eniten niitä, joiden päätöksiin vaikuttavat valtakunnalliset kysymykset.

TNS Gallup teki tutkimuksen syyskuun alussa. Vastaajia oli lähes tuhat ja virhemarginaali noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

STT

Kommentoi kirjoitusta.

Suomalaiset eivät halua lakkauttaa poliisilaitoksia ja LP:tä

Tiistai 11.9.2012 klo 22:13 - Leo Koivula

0.9.2012Tutkimus: suomalaiset eivät halua lakkauttaa poliisilaitoksia ja LP:tä

LP:llä on vankka kannatus suomalaisten keskuudessa. Taloustutkimuksen tekemän kyselyn mukaan 80 % haluaa säilyttää Liikkuvan poliisin valtakunnallisena yksikkönä. 83 % vastaajista uskoo, että poliisilaitosten määrän vähentäminen heikentäisi turvallisuutta.

Lue lisää

Kyseessä on Taloustutkimuksen suorittama kysely.

Kommentoi kirjoitusta.

Leon enkelit

Tiistai 11.9.2012 klo 19:20 - Leo Koivula

Kuuma, kuumempi, kuuminLeon enkelit

Leon naismaku käy näitä kuvia katsellessa melko selväksi; tyrmäävä, vaalea ja pitkäsäärinen. Käsipuolta koristavat naiset ovat vain nuorentuneet sitä mukaa, kun miehelle itselleen on tullut lisää vuosia. Tätä suhdehistorian valokuvakirjaa ei voi mies kadehtimatta katsella!

Kommentoi kirjoitusta.

Esittely ja omia ajatuksia

Tiistai 4.9.2012 klo 17:39 - Leo Koivula

Leo Koivula

poliisi/ vanhempi konstaapeli

Kaupunginosa: Ruununmylly

Syntymävuosi: 1960

Slogan: Leo, turvallisuuden tekijä !

Esittely: Urani alkupuolella olen työskennellyt Helsingin rikospoliisin talous- ja omaisuusrikostoimiston tutkijana. Sitä kautta talousasiat ja kirjanpitosäännökset ovat tulleet hyvin tutuiksi. Nykytilanteen uhkakuvana on euron epävakaus ja lisääntyvä euroalueen talouskriisi. Sen kerrannaisvaikutukset ylettyvät aina Suomeen ja kuntatalouteen asti. Parannuskeinoja etsitään eli voi sanoa, että elämme mielenkiintoisia aikoja.
Ammattini puolesta myös yhteiskunnan hyvät ja huonot puolet ovat tulleet tutuksi. Vaikeuksissa olevia tulee auttaa. Toimintoja pitää kehittää. Täytyy pyrkiä tekemään hyviä ratkaisuja, niin että Hämeenlinna ja sen ympäristöalueet kehittyvät hyväksi paikaksi asua.
Tämän hetkinen valtionhallinnon kehittämisohjelma sisältää pääosin säästötavoitteita. Yhteiskunnan elintärkeät toiminnot tulee kuitenkin pystyä säilyttämään.
Näissä vaaleissa:
Tulevaisuus on sinun käsissäsi !

Kiinnostukset / erityisosaaminen: Hallinto

Kotisivut →

Sähköposti: leokoivula@gmail.com

Puhelinnumero:  040 523 6778

Kommentoi kirjoitusta.

Yhteiskunnan turvallisuuden erikoismessut

Maanantai 3.9.2012 klo 18:23 - Leo Koivula

TURVALLISUUS JA PUOLUSTUS 2012

Yhteiskunnan turvallisuuden erikoismessut   "Turvallisuus ja puolustus 2012 " järjestetään Lahden messukeskuksessa 27.-29. syyskuuta.

Kuudennet alan messut antavat kuvan Suomen kokonaisturvallisuudesta, jossa varautuminen ja kriisijohtaminen perustuvat yhteistyöhön yhteiskunnan kaikkien toimijoiden kesken.

Yhteiskunnan voimavarat ovat rajalliset, joten viranomaisavun lisäksi kansalaisen on hyvä tunnistaa, miten omaa turvallisuuttaan voi vahvistaa. Yksilön vastuu oman sekä yhteisen turvallisuuden edistämisessä on vahvasti esillä tapahtumassa. Messujen teemana on " yhdessä turvalliseen arkeen ".

Messuilla ovat mukana kaikki tärkeimmät yhteiskunnan turvallisuuteen ja turvallisuusteknologiaan liittyvät viranomaiset, järjestöt ja yritykset. Esillä ovat niin ikään keskeiset vapaaehtoisen maanpuolustuksen järjestöt.   Näyttelyosastoja täydentävät yli 150 tietoiskua ja toimintanäytöstä.

Näin messut ovat avoinna:

Torstaina       27.9.  kello 10-18

Perjantaina   28.9.  kello 10-20

Lauantaina   29.9.  kello 10-18

 

Lisätietoa:

www.lahdenmessut.fi/tupu2012/

Kommentoi kirjoitusta.

Tärkeä usko

Torstai 30.8.2012 klo 22:08 - Leo Koivula

USKO ON TÄRKEÄ PRESIDENTTIEHDOKKAILLE

Cathedral Age -lehdessä presidentti Barack Obama ja tämän haastaja Mitt Romney vastaavat kysymyksiin henkilökohtaisesta uskostaan. Mitt Romney on mormoni , jota monet kristityt pitävät lahkolaisena. Obamaa puolestaan on syytetty salaiseksi muslimiksi. Romney sanoo uskovansa Jeesukseen Kristukseen Jumalan poikana ja maailman vapahtajana. Obama kertoo , että hänen kristillinen uskonsa vaikuttaa päivittäiseen elämään. Hän sanoo myös pyrkivänsä Kristuksen kaltaisuuteen.

Presidentinvaali käydään kuudes marraskuuta.

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »